Avgifter:

Det är många boende som undrar hur situationen gällande våra avgifter ser ut. De pågående omständigheterna i omvärlden har förmodligen inte passerat någon obemärkt. Räntehöjningar och förhöjda elpriser påverkar många, likaså vår förening. Styrelsen har trots detta tagit beslut om att INTE höja avgifterna i föreningen för verksamhetsåret 2023.
Vi uppmanar däremot samtliga boende att tänka extra noga på sin konsumtion.
Föreningen står för all vattenförbrukning och för elen, som används i våra gemensamma utrymmen. Vi behöver hålla nere dessa kostnader genom att exempelvis duscha kortare och fylla tvätt- och diskmaskiner innan de används. Genom att byta till effektiva duschmunstycken kan man minska varmvattenanvändningen med upp till 40 procent.
När vi hjälps åt med detta ger vi oss själva bättre förutsättningar till att hålla nere kostnaderna!
Även privat, i din egen lägenhet, kan du minska dina egna kostnader, genom att stänga av apparater och släcka lampor när du lämnar rummet. Använd LED-lampor, de drar fyra till fem gånger mindre el än halogenlampor. Läs mer på Energimyndighetens hemsida: http://www.energimyndigheten.se/varje-kilowattimme-raknas/

Tvättstugor:

Det är absolut inte tillåtet att låta utomstående tvätta i våra tvättstugor. Tyvärr har styrelsen fått veta att det förekommer att obekanta människor kommer i bil med tvätt och tvättar i föreningens tvättstuga. Tvättstugorna får självklart bara användas av medlemmarna.

Cykelrensning:

Den 28 november kommer Cykelåtervinning AB att rensa våra cykelrum. Alla cyklar, som inte är uppmärkta, kommer att forslas bort. Mer information med märkningstaggar kommer att delas ut i alla brevlådor i slutet av oktober.

 Styrelsen