Ny funktionär i styrelsen: En ny namnlista med styrelsens funktionärer har satts upp i entréerna och lagts ut på hemsidan: www.vasterblick.se. Jan Risto, ny suppleant och Ulla Bjernstad Norman, båda boende K-gat 19, är tillsammans, eller var för sig, husansvariga i alla tre husen. De anmäler om något fel upptäcks i våra gemensamma utrymmen eller i utomhusmiljön. Ulla har sedan tidigare även ansvaret för att sop- och återvinningshanteringen sköts på rätt sätt. Inan Asa, som också valdes in vid årsmötet, har själv avsagt sig uppdraget som funktionär i styrelsen.

Sopåtervinning: På förekommen anledning vill vi påminna om att våra sopkärl för återvinning endast är till för förpackningar. Du ska inte heller ställa ut saker vid sopkärlen och hoppas att någon annan tar hand om dem. Sortera rätt så slipper vi extra avgifter och kostnaden för sophämtning hålls nere.

Mata inte fåglarna: Att lägga ut bröd eller fågelfrön på balkongen eller runt husen kan orsaka skadeinsekter och råttinvasion.

Tömning av brevlådor: En del brevlådor i entrén är tidvis överfulla. Det är viktigt att man regelbundet tömmer sin brevlåda även om man inte vanligtvis får någon externpost. Styrelsen delar ut viktig information, som nu senast årsredovisningen, i brevlådorna.

Parkeringsplats: Behöver du någonstans att parkera bilen kontaktas Daniel Bergman på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Kostnad 300: - /mån på gatan och 734: - /mån i garaget.

Föreningens bredbandsavtal: Bredband2 har tagit över Stockholm Stadsnät. Har man problem och behöver hjälp är man välkommen att kontakta dem via telefon 0770-811 010 för support.

 

Styrelsen önskar alla en skön sommar

 

 

 

 

 

Årsmötet 2024: 25 medlemmar varav 2 med fullmakt deltog vid årsmötet den 24 april i Pelarsalen på Trappan. Årsmötesprotokollet kommer upp i entréerna senast den 17 maj enligt stadgarna. Presentation av nya styrelsen kommer efter konstituerande möte den 7 maj.

Fasadrenoveringen klar: Fasadrenoveringen klar sedan den 15 mars. Slutbesiktningen gjordes den 9 april. Några små anmärkningar kommer att åtgärdas snarast. Styrelsen tackar för tålamodet med eventuella störningar under arbetets gång.

Information skötsel av parkeringsplats på gatan: Snön har i vinter orsakat en del undringar och missförstånd om hur våra parkeringsplatser sköts. För allmän kännedom vill styrelsen klargöra: Medlem, som hyr en parkeringsplats på gatan har, enligt upprättat kontrakt, skyldighet att själv skotta snö och rensa ogräs på sin plats. Avtalen vi har gällande skötsel av platserna, vinter som sommar, omfattar endast föreningens tre besöksplatser nr 5, 12 och 16. På dessa platser får man parkera högst en timme utan särskilt tillstånd. Tillfälligt tillstånd utfärdas av styrelsen.

Hissdörrarna: Hissdörrarna får inte absolut INTE hållas uppe med våld i väntan på fler passagerare eller av annat skäl. Hissen stannar och går visserligen i gång av sig själv efter ca en halv timme, men en onödig utryckning kostar föreningen tusenlappar.

Trygghet: Påminner igen om att inte släppa in okända personer, som ringer på porttelefonen, eller följer med in i porten!

Tack för hjälpen: Styrelsen vill rikta ett stort tack till dem som hjälpt till att skotta bort snövallarna på våra gårdar under vintern som gått! Det är så trevligt att fler engagerar sig i vår utemiljö. Nu ser vi fram emot sommaren!

 

Styrelsen

 

 

 

Returrundan

tar emot grovavfall, miljöfarligt avfall och saker till återbruk.

Ruturrundan kommer till Vällingby Centrum, Vittangiplan 24 bakom Pallas konditori

Lördag 27 april, klockan 13.30-14.30

Lördag 29 juni, klockan 13.30-14.30

Lördag 24 augusti, klockan 13.30-14.30

Lördag 2 november, klockan 13.30-14.30

 

Du kan lämna saker som ryms i en flyttkartong annars kommer det inte kunna tas emot. Med flyttkartong menas en klassisk kartong med ca mått; 60 cm lång, 50 cm hög och 40 cm bred.

Saker du kan lämna för återanvändning: Kläder och skor, Inredningsartiklar, Köksutrustning, Sportutrustning, Elektronikprylar, med mera

Saker du kan lämna för återvinning: Metall, Trä, Hårdplast, Mjukplast, Wellpapp, Matfett (t ex använd frityrolja),Tidningar, Böcker, Textil, Porslin och keramik, Planglas, Elektronik, Miljöfarligt avfall (t ex nagellack, ljuskällor, batterier och målarfärg), Energiåtervinning dvs det som inte kan sorteras under annan kategori

Du kan inte lämna: Saker som inte ryms i en flyttkartong och därför är för stora, Större mängder material (personalen på plats avgör vad som är för mycket), Förpackningar av papper, mjuk- och hårdplast, metall och glas, Byggavfall, Trädgårdsavfall, Bildäck, Avfall från företag

 

Du kan alltid lämna grovavfall, miljöfarligt avfall och saker till återbruk på återvinningscentralerna på t ex Lövsta och Bromma vilket är gratis för privatpersoner.

Det finns också tjänster som tex Tiptapp, som mot en avgift, hämtar och forslar bort, saker som du vill bli av med.